WARMING UP

Begin voor dat je start met het handboogschieten eerst met een warming up door een stukje warm te lopen en volg dan de onderstaande 15 stappen voor het opwarmen van de verschillende lichaamsdelen die je gebruikt bij het handboogschieten.

Waarom rekken?
Rekken zou deel uit moeten maken van je dagelijkse trainingsroutine, omdat het je ‘mentaal’ ontspant en je lichaam scherp houdt.
Je zal merken dat regelmatig rekken tot de volgende resultaten leidt:
* Vermindert de spierspanning en laat je lichaam ontspannen.
* Helpt bij de coördinatie door vrijere en makkelijkere beweging.
* Vergroot de bewegingsvrijheid.
* Help blessures te voorkomen zoals spierkrampen.

Een sterke flexibele gerekte spier heeft meer weerstand tegen stress dan een stijve niet gerekte spier.
* Maakt inspannende activiteiten zoals boogschieten gemakkelijker, omdat je voorbereid bent voor de activiteit, het is een manier om de spieren een signaal te geven dat ze binnenkort worden gebruikt.
* Helpt tot het behouden van je huidige flexibiliteitsniveau.

Zorgt ervoor dat je minder snel stijf wordt naarmate je ouder wordt.
* Ontwikkelen van je lichaamsbewustzijn, doordat je verschillende lichaamsdelen rekt, je focust op die delen en leert zo je lichaam kennen.
* Helpt je meer controle te hebben over je lichaam onder druk van allerlei spanningen zoals in bijvoorbeeld competities kunnen optreden.
* Je voelt je goed!

opwarmen_01 opwarmen_02 opwarmen_03 opwarmen_04 opwarmen_05ab opwarmen_06ab opwarmen_07 opwarmen_08ab opwarmen_09 opwarmen_10 opwarmen_11 opwarmen_12 opwarmen_13 opwarmen_14 opwarmen_15 opwarmen_16