02 mei 2019

Wat was het een leuke paasverschieting!

0 Reacties

De voorbereidingen

In de dagen ervoor waren Kylian en Jaap Jan al druk bezig met de voorbereidingen. Er waren creatieve plannen en Kylian had al veel voorbereid. Hazenoren, een nestje voor op je hoofd en hardgekookte eieren om te zoeken. Tot een paar dagen ervoor was nog niet helemaal duidelijk hoe ze het nou gingen aanpakken. Op de laatste dag vóór de verschieting kwamen we nog even samen op de club voor de laatste voorbereidingen. JJ en ik waren een hapje aan het eten vóór we naar de club gingen toen hij een appje kreeg: “Kan niet komen. Ben aangereden.”

We stonden even met onze mond vol tanden. Aangereden? Hoe dan? Is tie nog heel? Hoe gaat het met Kylian? Hij kan nog appen, dus z’n vingers zijn nog heel. Later kregen we nog een appje; hij ging langs de specialist en kreeg te horen dat hij er met flinke kneuzingen aan been en rug vanaf kwam.

Alsnog naar de club gegaan, gebracht door zijn vader, en na een paar stevige bakken koffie en mergpijpjes konden we allemaal weer wat helder denken.

De dag ervoor waren we samen naar de film Endgame geweest en dit zorgde voor nog wat last-minute inspiratie. “Kunnen we geen infinity-eggs gebruiken? Dan kunnen de schutters speciale krachten verzamelen of we kunnen een gekke wending geven aan het spel waardoor het interessanter wordt.”

Dag van de verschieting

Op vrijdagavond werd zodra de eerste schutters binnenkwamen de toon gezet: iedereen die mee deed kreeg hazenoren op; sommigen met een groene band en een cijfer, anderen met een gele band en een cijfer. Het zag er komisch uit en men werd al nieuwsgierig naar de rest van de wedstrijd: “Heej, jij hebt dezelfde kleur als ik! En jij hetzelfde cijfer! Wat zou dat betekenen?”

De grote groep hazen werd samengebracht in de wedstrijdhal, er werd een leider per groep aangewezen die het spel ging uitleggen, en de nestjes werden klaargelegd. Ondertussen werden in de andere hal alle eieren verstopt.

Doel van het spel? Alle eieren met de kleur van jou groep verzamelen en de letters die op de eieren waren gezet in de juiste volgorde leggen. Lastigheidje was dat je tijdens het schieten de tijd won die je uiteindelijk kreeg voor het eieren zoeken en dan moest je ook nog eens de eieren op je hoofd in het nestje verzamelen… Het spel was klaar als je het paas-woord had liggen. Er waren jokers en dus ook infinity-eggs, waardoor schutters soms verrast werden. Tja, en dat vond men dan soms heel leuk en soms niet, maar dat maakte het spel juist zo spannend!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer zeker weet wie er nou had gewonnen, volgens mij de gele groep. Hoe dan ook, iedereen had het zichtbaar naar zijn zin en was nog behoorlijk lang aan het schieten.

Groetjes Adrienne

[begin]
Over de schrijver