SURVIVALWEEK 2017 INFORMATIE

Als je besluit je naam in te vullen op de “IK WIL GRAAG MEE LIJST”, en wij hebben de groep samengesteld (hier kan enige tijd overheen gaan), ontvang je de volgende zaken:

  •  Een inschrijfformulier (Lever dit zo snel mogelijk (helemaal ingevuld) in !!!)
  •  Een meeneemlijst (hierop alles waarvan wij vinden dat je bij je moet hebben).
  •  Een thuislaatlijst (hierop alles waarvan wij vinden dat je niet bij je mag hebben).
  •  Spelregels (een kort lijstje met wat basisregels waar iedereen zich aan dient te houden).

Deze formulieren zijn hier vinden onder aan de pagina, dus downloaden, uitprinten, en ingevuld inleveren mag ook. Geen digitale formulieren opsturen ! ALLEEN PAPIEREN EXEMPLAREN ! (We nemen ze namelijk mee het bos in). Lees goed, en vul alles leesbaar in a.u.b. 

Voor volwassenen die mee willen/durven/gaan, anders dan de leiding, gelden de zelfde regels als voor de jeugd !!! Wij bepalen welke auto’s er mee gaan, wie een GSM mee neemt, welke bagage mee gaat enz. Volwassen deelnemers behoren dus zeker niet automatisch tot de leiding !!!!

Borrelen er vragen op?:
Wat moet ik meenemen? Mijn zoon heeft heimwee, is dat een probleem? Ik heb hoogtevrees, mag ik toch mee? Mijn dochter heeft geen rugzak, en nu? Hoe gaat dat met die betaling? Is er in dat bos wel een internet aansluiting? Hoe kan ik jullie bereiken? Ik lust alleen pindakaas van Calvé, wordt daar rekening mee gehouden? Gaan jullie gevaarlijke dingen doen? Waar gaan jullie heen? Ik lust geen spaghetti, is dat erg? Moet ik ook schaatsen meenemen? Mag ik met het licht aan slapen? Ik ben bang voor walvissen, kan ik toch mee? Hoe laat staan we op? Mijn dochter is allergisch voor honing, wat nu? Moet ik mijn veterdiploma meenemen? Hoe laat gaan we naar bed? Is dislectie een probleem? Moet mijn boog mee? Gaan we dieren dood maken? Ik ben nachtblind. Ik kan niet slapen zonder warme melk. Is het waar dat we niets te eten krijgen? Mijn kussen past niet in mijn rugzak. Mag mijn moeder mee om te koken? Hoe laat gaat de TV uit? Kan ik onze hond meenemen? Welke DJ’s komen er? enz.

Kortom ben je geïnteresseerd,maar heb je nog vragen, Stel ze aan Ben, Emmy, of aan de mensen die al eens mee zijn geweest ! 

 

Hoe is de survivalweek ontstaan??

Het begon ooit tijdens een weekend met een groep Coenschutters op een camping in België. De aanwezige jeugd bleek nogal een hoog “kasplantjesgehalte” te hebben (niet alleen de jeugd overigens). Een opmerking over het feit dat het goed zou zijn, dat alle aanwezigen eens een maand in een bos zou moeten vertoeven, zonder de gemakken van onze moderne maatschappij, leidde tot een paar, onverwacht, enthousiaste reacties, en daarna een voorzichtig plan.

Een weekje zonder Smartphone, TV, Autosleutels, Geld/Bankpas, CV, en al die andere vanzelf sprekende luxe. Geen gekke dingen doen, als : abseilen, mountainbiken, wildwatervaren enz., maar gewoon leren om met een groep te functioneren in de vrije natuur. Leren hoe je een vuurtje maakt, hoe je aan water kunt komen zonder kraan, hoe je de nacht door komt zonder tent. Het plan werd werkelijkheid en in de herfst van 2008 zaten we met 4 begeleiders en 7 kids, zomaar ergens in Zuid Limburg. Het was een groot succes !!

2009 werden de plannen in de ijskast gezet, omdat Jelger voor een lange periode in de VS. zat, om daar een deel van zijn opleiding voor helikopterpiloot te doen. (Zonder       zijn inbreng zag ik het niet zitten, om te gaan).

2010 hadden we een zomerversie in de Belgische Ardennen, met 9 kids en 4 begeleiders. Ook deze keer was het een groot succes, mede door een uiterst spontane moeder, die er op het laatste moment voor zorgde dat het feest toch doorgang kon vinden.

2011 weer de Ardennen, maar op een andere locatie, nu weer in de herfst, met 18 deelnemers en 6 begeleiders, waarvan er één pas later in het programma opdook. Het was de koudste versie, met echte nachtvorst (elke nacht).

2012 belanden we in Drenthe met een groep van 12 deelnemers en 4 begeleiders. Erg geslaagd, en qua samenstelling de makkelijkste groep tot nu toe. Je begint steeds meer te merken dat er een aantal ervaren deelnemers bij zijn.

2013 omgeving vliegbasis Gilse Rijen gingen we met de grootste groep tot nu toe, met voor het eerst een serieus aantal volwassen deelnemers (van de 5 volwassen deelnemers haakten er 2 af, maar toch 22 deelnemers en 7 begeleiders). Opnieuw was het weer ons zeer gunstig gezind (de warmste herfsteditie tot nu toe). Veel ad hoc aanpassingen, en een top bijdrage van onze luchtmacht, maakten ook deze editie weer uniek.

2014 zonder Jelger deze keer, de groep weer wat kleiner (12 deelnemers inclusief begeleiding), en niet zo ver weg, maar wel weer totaal anders dan de vorige edities. In een Fries veenlandschap, met kano’s en regen, toch weer een onvergetelijke week beleefd.

2015 Weer een andere locatie gevonden, in de omgeving van Ommen deze keer. Met 12 deelnemers, en een te kort aan leiding, werd het een echte improvisatieweek. Even goed, een top week, met een goede sfeer, en een leuke nachtelijke operatie.

2016 We wachten af . . . .